• 0315 325767
Beweegwijs
Beweegwijs
Beweegwijs

Beweegwijs

Beweegwijs
Beweegwijs

Onze school heeft een enorme buitenruimte van 10.000 vierkante meter. De belijning is gedaan op basis van de principes van Beweeg Wijs.

De speelmethode van Beweeg Wijs speelt in op belangrijke vrije speelmomenten van kinderen; op school, bij de kinderopvang, in de wijk en bij de sportvereniging. Hiervoor heeft Beweeg Wijs een uniek kleurenconcept ontwikkeld, die past bij de sociaal-emotionele ontwikkeling, waarin kinderen beter leren samenspelen in een uitdagende en gestructureerde omgeving.

Onderdeel van de methode zijn de ingedeelde kleurenzones op het schoolplein. In elke kleurenzone worden materialen klaargelegd waardoor kinderen, wanneer ze het plein opkomen, laagdrempelig kunnen gaan spelen. De activiteiten worden begeleid door juniorcoaches, leerlingen uit de hoogste klassen en/of door een professionele speelbegeleider, opgeleid en gedetacheerd door Beweeg Wijs. Op deze manier creëert Beweeg Wijs een gestructureerde, veilige omgeving waarbij het voor ieder kind duidelijk is hoe het op zijn eigen niveau de spelvorm van zijn/haar keuze kan spelen.

Meer over BeweegWijs